Ford Escort Club Nederland

Door Ford Escort liefhebbers. Voor Ford Escort liefhebbers.
Het is nu zo sep 20, 2020 22:05

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 29 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: zo dec 29, 2019 13:13 
Offline
Forum Lid

Geregistreerd: vr feb 12, 2010 12:08
Berichten: 2510
volgens mij staat dat er allemaal los van. Je moet een geschakelde voeding hebben vanaf het contact en meer niet.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: zo dec 29, 2019 16:42 
Offline
Forum Lid

Geregistreerd: di jul 30, 2019 17:39
Berichten: 58
Ik heb de 55a dynamo terug gezet en bij het blauwe draadje een extra draad erbij gezet en naar binnen gelegd, als extra massa gebruikt door deze eerst achterop de stekiker vd tellerbak gelegd, dit hielp niks, tegen de stuurpen aangelegd als massa, hielp ook niks en per ongeluk ging ik langs 1 vd contacten vd claxon waardoor deze afging.

Nu heb ik ook een brandend handremlampje en de toerenteller doet t, extra draad weggehaald en t contact uit. Contact aan en t handremlampje/acculampje brandt, motor aan gaat het accu lampje zwak branden. De accu laadt netjes bij (tussen de 13.8 en 14v) en als ik gas geef gaat het acculampje niet meer of minder branden of iig opvallend.

Probleem is nu dat ik een heel laag stationair toerental heb en als ik gasgeef, t acculampje wat minder fel brandt maar de auto stottert verder niet?! :|


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: zo dec 29, 2019 17:02 
Offline
Forum Lid

Geregistreerd: vr feb 12, 2010 12:08
Berichten: 2510
Je hebt nog ergens een massa / voeding storing maar je bent goed bezig.

Je kan hem wat harder stationair zetten maar ook dit kan te maken hebben met slechte verbindingen. De rs is mechanische injectie dat regelt aan de hand van een paar sensoren. Als die niet goed werken of niet de juiste spanning krijgen kan die raar reageren.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: zo dec 29, 2019 18:19 
Offline
Forum Lid

Geregistreerd: di jul 30, 2019 17:39
Berichten: 58
Ik heb de kabelboom voor de achterlichten, kentekenverlichting, ruitewisser motor nog niet aangesloten zitten, de massa vd vlotter/achterlichten etc ook nog niet, ik kan morgen wel even alle sensoren doormeten.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: di dec 31, 2019 17:16 
Offline
Forum Lid

Geregistreerd: di jul 30, 2019 17:39
Berichten: 58
Ik heb de motor nu redelijk netjes lopen op 800 toeren stationair, alle accesoires werken, fan slaat netjes aan, alle verlichting werkt op het rechterachterlicht en de kentekenverlichting na, knipperlicht, rem en achteruit werkt wel, de massa punten zijn schoon maar dit moet ik nog na meten.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: zo jan 05, 2020 16:27 
Offline
Forum Lid

Geregistreerd: di jul 30, 2019 17:39
Berichten: 58
Heb alles in orde gekregen, er zaten wat draden tegen elkaar aan de onderkant in de zekeringkast waardoor er zekeringen en relais niet goed werkten, de hele kabelboom voor de zoveelste keer eruit, de verbindingen nagekeken, draden opnieuw gekrimpt met nieuwe pinnen, alles wat ruimer onder het dashboard teruggebouwd, nu loopt t weer als n zonnetje. Iedereen bedankt :like:
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: zo jan 05, 2020 19:40 
Offline
Senior moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo jan 04, 2009 19:59
Berichten: 7082
Woonplaats: Veluwe
Dat is goed om te horen Rick! :like:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: zo jan 05, 2020 19:48 
Offline
Forum Lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma jan 19, 2015 15:28
Berichten: 943
Woonplaats: ver weg
Wat een werk! Netjes gedaan. Indrukwekkend. Weet zeker dat t mij niet was gelukt.

_________________
Afbeelding
Escort Mk3 1.3 Bravo 1982|Escort Mk3 1.6 Cabrio 1984 (RIP)|Orion Mk1 1.6 GL 1985|Escort Mk4 RST Cabrio 1988|Escort Mk4 Van 1.8D 1989|Tomos S24 70cc 1992


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: zo jan 05, 2020 20:22 
Offline
Forum Lid

Geregistreerd: vr feb 12, 2010 12:08
Berichten: 2510
goed hoor,

blijft mooi een witte mk4 met rs turbo motor. Wat is het zwarte monster een golf 2 g60?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: ma jan 06, 2020 17:43 
Offline
Forum Lid

Geregistreerd: di jul 30, 2019 17:39
Berichten: 58
Was ooit een G60, heb er een opgebouwde 2liter 16v turbo ingebouwd met een programeerbare ecu, loopt nu mooi 351pk maar dit staat geschorst en niet op kenteken dus t staat meer stil dan dat t rijdt :oops:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: di jan 07, 2020 20:03 
Offline
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za sep 26, 2009 0:13
Berichten: 6453
Woonplaats: Twijzel
omkeuren stelt niks voor bij dat bouwjaar, zolang je maar weet uit welke auto de nieuwe motor komt ;) maar 351pk op zo weinig gewicht zal bizar snel gaan :P

_________________
-- Marco
Mk1 Orion 1.8 Zetec
Mk1 Orion 1.6
Mk3 Orion 1.3
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: di jan 07, 2020 21:27 
Offline
Forum Lid

Geregistreerd: di jul 30, 2019 17:39
Berichten: 58
T onderblok was uit een Golf 3 1.9 tdi, de kop van een Golf 3 2.0 gti met een aangepaste bak van een G60 met langere 5. Qua motorcode kom je uit op een diesel maar loopt op e5 (eerst op 102). Plus dat ze tegenwoordig bij oudere bouwjaren niet zo snel meer een auto omkeuren, zeker niet als ik geen donor gegevens heb, t vermogen meer dan verdubbeld heb en de co2 gaat t waarschijnlijk ook niet halen :lol: Op de aanhanger en ermee een dagje Assen of Zandvoort en dan is t weer klaar


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: di jan 07, 2020 22:08 
Offline
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za sep 26, 2009 0:13
Berichten: 6453
Woonplaats: Twijzel
Zijn de regels veranderd dan? In 2016 nog een Sierra van 4 cilinder naar 6 omgekeurd maar stelde niks voor

_________________
-- Marco
Mk1 Orion 1.8 Zetec
Mk1 Orion 1.6
Mk3 Orion 1.3
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Dynamo laadt niet bij / RS Turbo
BerichtGeplaatst: di jan 07, 2020 22:50 
Offline
Forum Lid

Geregistreerd: di jul 30, 2019 17:39
Berichten: 58
Waarschijnlijk omdat dat model is geleverd met die motor, misschien ook niet maar om t even. Pakweg 8 jaar geleden had ik zo'n zelfde Golf met een 1800 waar ik later een 2.8 vr6 motor in had gebouwd maar die auto is nooit geleverd met die specifieke motor, toen ging ik van 102pk naar pakweg 175pk maar de keurmeester kon niet beginnen als ik geen kenteken of donor gegevens doorgaf. Later wel gelukt maar je bent wel 3 weken verder en een hoop geld. Deze Golf staat nu binnen en dat is voorlopig wel prima zo, wil eerst ns goed met de Escort rijden 8-)


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 29 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling